lunes, 17 de octubre de 2011

Segona Entrada (10/10 - 16/10)

Aquesta segona setmana, hem ampliat els coneixements que vam fer la primera setmana. L’avaluació del S. XIX es caracteritza per tenir un examen escrit al final de l’aprenentatge amb una nota que decideix si aproves o no, es a dir que aquesta nota sanciona i classifica als alumnes. Per aprovar domes has de reproduir el contingut teòric/conceptual. L’avaluació esta regulada pel mestre. En quant a la del S. XXI es tracta d’una avaluació global, que mira i es centra en el que has après. És contínua, reguladora de l’aprenentatge i permet noves decisions i comprovar les NEE de cada tipus d’alumnes. En aquest cas tots avaluem (auto i coavaluació) i els que tenen més coneixements ajuden als que tenen més dificultats.

Al S. XIX tots estaven a la mateixa aula al mateix temps i amb la mateixa assignatura, es podria dir que duien el sistema industrial dintre de l’aula i era a l’escola on es fabricaven els coneixements. Els alumnes s’agrupaven per edats o per sexe i sempre en grans grups, eren inflexibles. El que s’esta intentant ara, es que en un mateix espai es puguin crear diferents racons amb diferents varietats. Existeix una flexibilitat amb l’horari. Els grups en aquest cas son heterogenis, flexibles i petits, els quals poden estar separats per diferents criteris..

Les activitats de la societat industrial es coneixien com ‘’La llei de les 3 unitats’’ Aquesta llei es donava quan es realitzava una mateixa activitat en un mateix espai en un mateix temps. No era gaire autònoma, estava dirigida, estructurada i temporalitzada. Es considera poc reflexiva ja que tan sols consistia en reproduir. Desconnectava amb les altres assignatures. Pel contrari al S. XXI hem d’aconseguir rompre amb aquesta llei per crear activitats mes interdisciplinàries i autònomes.

Per finalitzar, varem llegir un article del bloc del Adarve el qual deia que es molt important que els nens s’expressin com ells saben. He trobat una noticia que em sembla molt interessant d’aquest tema i os poso aquí el link per si voleu fer-li una ullada.

http://www.antena3.com/noticias/cultura/nina-cuatro-anos-expone-sus-pinturas-nueva-york_2011060500064.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario